Naslovna

Dobrodošli na stranice 

Aura Communities 

Aura Communities Limited je međunarodna tvrtka za nekretnine sa sjedištem u Londonu. Naš tim ima veliko iskustvo u poslovanju s nekretninama poslujući na tri kontinenta.


Naša stručnost temelji se na strateškom razvoju mjesta, a očituje se u dizajnu, graditeljskim rješenjima pa i vlasničkom posredništvu. Mrežu suradnika čine međunarodni investitori, građevinske kompanije, stručnjaci istraživači te projektni menadžeri.


Naša strast je dizajn, arhitektura, projektni menadžment, pružanje usluga “ključ u ruke” te najprikladnijih rješenja za održivi razvoj.


Naš tim je radio na mnogim prestižnim razvojnim projektima diljem svijeta, uključujući Olimpijske igre u Londonu 2012, građevinske projekte u Ujedinjenom Kraljevstvu i Švedskoj, komercijalne i stambene projekte u Španjolskoj, razvoj projekata urbanog dizajna za Svjetsku banku i UN u Keniji, te također projekte za klijente iz privatnog sektora u Kini.


Održivi razvoj

Nije riječ samo o floskuli; pojam “Održivo” ima težinu značenja koje sa sobom povlači pojam odgovornosti. Riječ je o reduciranju potrošnje energije u zgradma, izgradnji koja je u skladu s prirodom osvješćujući pritom svijest da gradimo društvo koje je odgovorno spram resursa kojima raspolažemo. Svi mi trebamo negdje živjeti i raditi, ali i razmišljati i djelovati ekološki osviješteni te na taj način graditi društvo koje je na dobrobit svima nama, s naglaskom na sigurnost, a što je filozofija  izgradnje kakvu mi promičemo.

INOVATIVNOST

Tehnologije se mijenjaju vrlo brzo, a što upućuje da bismo trebali biti u korak sa svim novitetima i tehnike i tehnologije, materijala koji su jeftiniji i brži, ekološki, a obećavaju vrlo dobru kvalitetu.

ZBIJENA GRADNJA

I pravovaljani ventilacijski sustav - temelj je filozofije pasivnih kuća, a što je primjenljivo za općeniti pristup u izgradnji; Visokokvalitetna izgradnja, korištenje pristupa “zbijene gradnje” s ciljem smanjenja energije te primjena učinkovite ventilacije s ciljem osiguranja zdravlja građevine.

SMANJITI GRAĐEVINSKI OTPAD

Izgradnja što dalje od mjesta, ako je moguće, te planiranje procesa izgradnje vrlo oprezno, građevinski otpad je smanjen te recikliran ukoliko je moguće.

SLJEDEĆI PUT, JOŠ BOLJE

Mi nikada ne mirujemo te smo uvijek odlučni u ideji da svaki sljedeći projekt učinimo boljim od prethodnoga, primjenjujući pravila niskoenergetske potrošnje u izgradnji te bolje vrijednosti za naše klijente.

MENADŽMENT

Pažljivim upravljanjem svakoga projekta, mi kao stručni tim možemo umanjiti rizik, kontrolirati i upravljati troškovima te osigurati visoku kvalitetu te najbolji rezultat.

NISKOENERGETKI DIZAJN

Svaki projekt promišljen je u skladu s načelima niskoenergetskog dizajna. Načini izgradnje te tipovi obnovljive tehnologije promišljeni su za svaki projekt. Nisu svi načini i upotreba tehnike i tehnologije isti za svaki projekt, međutim pristup je uvijek isti.